Trebate savjet o odabiru guma?

Traktorske, građevinske i teretne gume

Odabir guma odgovarajućih dimenzija važan je kod svih vozila, a odabir guma odgovarajućih performansi posebno je važan kada je riječ o gumama za teretna i lakoteretna vozila, gume za poljoprivredne strojeve i gume za radne strojeve.

Odabir teretnih guma nije nimalo jednostavan. Dobra teretna guma itekako utječe na troškove prijevoznika tako da su kvaliteta izrade i tehničke karakteristike gume od presudne važnosti. Loše odabrana i neodgovarajuća guma na teretnom vozilu će itekako oblikovati udobnost i sigurnost vožnje te značajno utjecati na potrošnju goriva.

Traktorske gume dijele se na radijalne i dijagonalne, ovisno unutrašnjoj konstrukciji. I kod odabira gume za poljoprivredna vozila na raspolaganju su gume bez zračnica koje su česti odabir za kombajne i industrijske traktore.

Pri odabiru traktorskih, građevinskih i teretnih guma treba obratiti pozornost na veličinu gume, odnosno odabrati gumu prave širine i visine. Kod odabira traktorskih guma, svakako treba uračunati i težinu samog traktora, dodatnog alata ali i teret koji će traktor prevoziti.

Osim veličine gume izrazito je važno paziti i na tlak u gumama koji uvijek treba biti u skladu s teretom kojeg guma nosi. Ako su gume napuhane premalo ili previše, može doći do povećane potrošnje goriva a i sama sigurnost vožnje je ugrožena.

ATG_Tires_Image01.jpg

U svakom slučaju, prije kupovine provjerite ponudu u kategoriji i pažljivo izaberite odgovarajuću gumu i ne zaboravite, pravilno održavanje guma višestruko se isplati.

Za sve dodatne informacije, kontaktirajte nas na broj +387 30 718 580 ili na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

SOFA MM d.o.o.

Poslovni centar 96-2, 72250 Vitez,

Bosna i Hercegovina

E-mail: info@sofamm.ba

Informacije +387 30 718 580

Putnički program +387 30 718 581

Teretni program +387 30 711 943

Servis +387 30 718 587

PON-PET: 08:00-16:30 SUB: 08:00-14:00 Postani dio tima

SOFA MM

Poduzeće SOFA MM d.o.o. osnovano je 1995. godine u Vitezu sa namjerom da na viteško tržište plasira auto dijelove renomiranih svjetskih proizvođača po prihvatljivim cijenama. Počeli smo kao mala trgovina da bismo u međuvremenu narasli u jednu od vodećih trgovina rezervih dijelova za mala i teretna vozila na području Središnje Bosne. Sa ponosom možemo reći da danas poslujemo na 6500 m2 korisnog prostora, koji se nalazi na PC-96, te da našim kupcima možemo ponuditi preko 100.000 različitih artikala...

Pronađite nas na karti
Sva prava pridržana